LiveToSeeAfrica B.V.  -  06 - 239 55 758  - Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bereikbaarheid op reis

Zo eenvoudig als je in Nederland je mobiele telefoon gebruikt, zo ingewikkeld kan het worden als je de grens over gaat. Je kunt te maken krijgen met hoge kosten en slecht bereik. Toch valt dit in Afrika meestal wel mee.

Modern netwerk

De mobiele telefonie heeft in Afrika in een latere fase haar intrede gedaan dan bijvoorbeeld in Europa. Daardoor kon de infrastructuur grootschalig worden opgezet, wat het netwerk relatief modern maakt. Het bereik is zodoende in veel Afrikaanse gebieden verrassend goed. Net als bij ons is de mobiele telefoon voor veel mensen onmisbaar geworden.

Steeds vaker wifi

Mobiel bellen over de grens is kostbaar en internetten is door de hoge roamingkosten ook allerminst goedkoop. Toch wil je op reis graag contact kunnen houden met het thuisfront. Steeds meer accommodaties in Afrika hebben tegenwoordig de beschikking over wifi. Op reis kun je dan regelmatig op internet gaan en zo de telefoonkosten beperken.

Koop een prepaidkaart

Om de belkosten te drukken kun je besluiten om zo min mogelijk te bellen. Een tweede is om lokaal een prepaidkaart te kopen. Zeker als je wat langer in een land verblijft, is dit het overwegen waard. Net als in Nederland zijn er verschillende verkooppunten waar deze kaarten te krijgen zijn. Je nieuwe nummer moet je dan uiteraard wel aan je contacten doorgeven.

Geen bereik

In sommige nationale parken die bij de reizen van LiveToSeeAfrica worden aangedaan is er geen bereik. Je verblijft diep in het binnenland, ver weg van de hoofdweg. Daar houden weinig mensen zich op, maar wilde beesten des te meer. Het is van groot belang dat je als reiziger juist in deze gebieden bereik hebt. Daarom worden bij deze reizen alle auto's niet alleen met navigatie, maar ook met een satelliettelefoon uitgerust. Het gebruik daarvan wordt van tevoren aan je uitgelegd. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Oostelijk Afrika

Zuidelijk Afrika

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Contact

LiveToSeeAfrica B.V.

Drogteropslagen 53

7705 PC Drogteropslagen

Telefoon: 06-239 55 758

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

          

Bewaren